Mi a Global Scale of English (GSE) értékelési rendszer?

A Global Scale of English (GSE) egy szabványosított rendszer, amelyet az angol nyelvi készségek mérésére fejlesztettek ki. A GSE-t a Pearson, egy jól ismert oktatási szervezet hozta létre, amely tanulási anyagok kiadásáról is ismert. A Pearson szerint a GSE átfogó kutatásaikra épül, és részletesebb és pontosabb keretrendszert kínál, mint a hagyományos skálák, például a Közös Európai Referenciakeret (CEFR).

A GSE értékelés általában a Pearson English Language Test (PTE) eredményeiből származik, amely egy 2 órás számítógépes teszt, amelyet személyesen lehet elvégezni egy Pearson partnernél.

Mi a Cafe English Angol Szintfelmérő (CEA)?

A Cafe English Angol Szintfelmérő (CEA) egy 15 perces beszédalapú értékelés, amelyet a Cafe English egyik anyanyelvi szakembere vezet. Ez az értékelés kifejezetten arra irányul, hogy felmérje a tanuló hat különböző nyelvi készségét, amelyek együttesen meghatározzák a nyelv teljeskörű elsajátítását. Mivel beszédalapú, a szintfelmérőt vezető tanárnak lehetősége nyílik valós élethelyzeteket szimulálni, ahol azonnali reakcióként a diáknak angolul kell beszélnie egy anyanyelvi beszélgetőpartnerrel.

Az értékelési mérőszámok összehasonlítása: Global Scale of English és Cafe English

Milyen készségeket mér a Global Scale of English (GSE)?

A GSE az alábbi négy kulcsterületen méri a tanulók készségeit: olvasás, írás, beszéd és hallás utáni szövegértés.

Milyen készségeket mér a Cafe English Angol Szintfelmérő?

A Cafe English Angol Szintfelmérő hat fő területen értékeli a tanulók készségeit: folyékonyság, kiejtés, hallás utáni szövegértés, nyelvtani pontosság, magabiztosság és szókincs.

Hogyan támogatja mindkét rendszer a vállalati nyelvi oktatást?

A vállalati ügyfelek választhatják a GSE értékelést, mivel ez széleskörű nyelvi készségeket mér, amelyek könnyen érthetők a vállalati HR szakemberek és kisvállalkozások tulajdonosai számára. Bár szabványosított, ez az értékelés nagyobb részletességet nyújt a négy mért készségben, mint a hagyományos rendszerek, például a CEFR. Az ilyen ügyfelek megbízható értékelést kapnak, amely mögött egy elismert oktatási vállalat, a Pearson áll.

Ezzel szemben a Cafe English Angol Szintfelmérő testre szabható iparág-specifikus nyelvezetre is. Ez azt jelenti, hogy függetlenül az iparágtól, a vállalati ügyfelek olyan értékelést kapnak, amely figyelembe veszi a nyelvtudást nemcsak általános üzleti angol szinten, hanem az adott terület sajátosságaival is összhangban.

Több ágazatban dolgozó ügyfelek már megtapasztalták a Cafe English Angol Szintfelmérő előnyeit, beleértve a média és reklámipar, szoftverfejlesztés, jogi szolgáltatások, ipari berendezéskezelés és az autóflotta menedzsment területét.

A Global Scale of English és a Cafe English Angol Szintfelmérő előnyei és hátrányai vállalati környezetben

Mint minden nyelvi értékelési rendszer, a GSE és a Cafe English Angol Szintfelmérő is számos előnnyel és hátránnyal rendelkezik.

A Global Scale of English (GSE) értékelés előnyei:

  • Részletesebb értékelést nyújt négy alapvető készségről (olvasás, írás, hallás utáni szövegértés és beszéd) a legtöbb hagyományos nyelvi értékelésnél.
  • A Pearson, az egyik legelismertebb oktatási vállalat partnerével zajlik.
  • Számos egyetem és akadémiai intézmény elismeri a nyelvi jártasság igazolására.

A Global Scale of English (GSE) értékelés hátrányai:

  • 2 órás tesztelési időt igényel, plusz az utazási időt egy Pearson partnerhez.
  • A beszédértékelés egy rögzített egyirányú beszélgetés, nem pedig élő párbeszéd.
  • A beszédértékelést mesterséges intelligencia (AI) végzi, ami hatékony és következetes, de előfordulhatnak hiányosságok az AI tudásában vagy megértésében.

A Cafe English Angol Szintfelmérő (CEA) előnyei:

  • Mindössze 15 percet vesz igénybe.
  • Egy élő anyanyelvi szakemberrel folytatott beszélgetés (virtuális konferenciahívás útján).
  • Részletesebb értékelést nyújt a beszédkészségekről, mint a GSE.
  • Iparág-specifikus nyelv és terminológia értékelésére szabható.

A Cafe English Angol Szintfelmérő (CEA) hátrányai:

  • Nem értékeli az olvasásértési vagy íráskészségeket.
  • Nem alkalmas egyetemi felvételihez vagy más akkreditált akadémiai intézményben való alkalmazásra.

Következtetés: A megfelelő értékelési rendszer kiválasztása a vállalati nyelvoktatáshoz

Amikor egy vállalat nyelvi értékelési rendszert választ, fontos, hogy a szervezet céljaival és a munkaerő szükségleteivel összhangban válasszon.

A Global Scale of English (GSE) átfogó és szabványos mérést kínál négy alapvető nyelvi készségre: olvasás, írás, hallás utáni szövegértés és beszéd. Széles körű elfogadottsága az akadémiai és szakmai környezetekben nagy hitelességet biztosít, így ideális választás azoknak a vállalatoknak, amelyek széleskörű, elismert nyelvi bizonyítványt szeretnének. Azonban a hosszabb tesztidő és az AI-alapú beszédértékelés miatt kevésbé vonzó lehet azok számára, akik interaktívabb és időhatékonyabb megoldást keresnek.

Ezzel szemben a Cafe English Angol Szintfelmérő (CEA) kiválóan alkalmazkodik a valós élethelyzetekhez és a beszédkészségekhez. Az élő, anyanyelvi beszélgetésen alapuló értékelés lehetőséget ad arra, hogy a tanulók valós munkakörnyezetet szimuláljanak, különösen azokban az iparágakban, ahol a verbális kommunikáció kulcsfontosságú. Az iparág-specifikus terminológia értékelése tovább növeli a jelentőségét az adott szektorban. Bár nem értékeli az olvasás- és íráskészségeket, a CEA kiváló választás azoknak a cégeknek, amelyek a folyékonyságot, a kiejtést és az angol beszédben való magabiztosságot helyezik előtérbe.

Összefoglalva, a GSE és a CEA közötti választás a szervezet céljaitól függ. A GSE átfogó, formális értékelést kínál az összes nyelvi területre, különösen azok számára, akiknek akadémiai szempontból is releváns bizonyítvány szükséges. Azoknak a szervezeteknek pedig, amelyek a beszédkészségeket és az iparág-specifikus nyelvet helyezik előtérbe, a Cafe English Angol Szintfelmérő egy praktikusabb, célzottabb megoldást nyújt. Mindkét rendszernek megvannak az erősségei, és a megfelelő választás az átfogó nyelvi értékelés és a munkahelyi gyakorlati igények egyensúlyától függ.

Mi a Global Scale of English (GSE) rendszer fő előnye?

A Global Scale of English (GSE) a Pearson tulajdonában lévő szabványosított nyelvi szintfelmérő rendszer. A GSE részletesebben értékeli a négy alapvető nyelvi készséget (olvasás, írás, hallás utáni szövegértés és beszéd), mint a hagyományos rendszerek. A szintfelmérőt számítógépes teszt formájában lehet elvégezni a Pearson partnereinél, és széles körben elfogadott egyetemek és szakmai intézmények által.

Hogyan különbözik a Cafe English szintfelmérő a GSE-től?

A Cafe English szintfelmérő beszédalapú, és élő, anyanyelvi beszélgetőpartnerekkel történik, így valós élethelyzeteket szimulál. A 15 perces, személyre szabható teszt az iparág-specifikus nyelvi készségek felmérésére is alkalmas. Ezzel szemben a GSE hosszabb és mesterséges intelligencia által elemzett beszédtesztet tartalmaz.

Milyen készségeket mér a Global Scale of English (GSE) szintfelmérő?

A GSE négy kulcsterületet mér: olvasás, írás, beszéd és hallás utáni szövegértés. Ezzel átfogó képet ad a nyelvi kompetenciákról, amely különösen hasznos lehet azoknak, akik széleskörű, formális értékelést keresnek.

Milyen készségeket mér a Cafe English szintfelmérő?

A Cafe English szintfelmérő hat fő területen értékeli a tanulók készségeit: folyékonyság, kiejtés, hallás utáni szövegértés, nyelvtani pontosság, magabiztosság és szókincs. Ezáltal nagyobb hangsúlyt fektet a beszédkészségek finomhangolására és a valós életben alkalmazható nyelvi kompetenciákra.

Mely cégek számára ideális a Cafe English szintfelmérő?

A Cafe English szintfelmérő ideális azoknak a vállalatoknak, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a munkavállalóik beszédkészségére, különösen iparág-specifikus nyelvi környezetben. Az értékelés testre szabható, így különösen hasznos olyan iparágakban, mint a média, jogi szolgáltatások vagy a szoftverfejlesztés, ahol a verbális kommunikáció elsődleges szerepet játszik.

További bejegyzések

Fehér inges férfi egy kényelmes fotelben, körülötte otthonos berendezés és zöld növények. A Cafe English a leghatékonyabb angol tanulás módszereit alkalmazza.A beszédcentrikus angol tanfolyam alapítója mosolyogva ül egy barna fotelben, lámpa és növények a háttérben. A Cafe English angol nyelvoktatást kínál.

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.