Hogyan kezdtük az oktatást?

Mint az iskolánk alapítója, egyik utam során véletlenül találkoztam egy 16 éves sráccal az interneten, aki 20 nyelven folyékonyan beszélt. Ahogy Te is, én is elképedtem. Azt hittem, ahogy Te is: ez a srác egy nyelv zseni. Utána néztem és megnyugtatlak. Nem az. Ugyanolyan ember, mint Te. Érdemes az alábbi két videóba belepillantani.

 

Ezt követöen ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy utána járjak a „titoknak”. A fenti esetböl kiindulva kutatást végeztem és több tucat esetet vizsgáltam meg. Azt vizsgáltam, hogy azok az emberek, akik 10-nél is több nyelvet beszélnek, milyen módszereket használtak, milyen alapelveket követtek sikereik eléréshez. Ezeket összefoglaltam és egy  13 pontból álló tanulmányban összegeztem. Ha szeretnéd megismerni ezen tanulmány részleteit, akkor gyere el az ingyenes órám egyikére, ahol megismerkedhetsz a részletekkel.

 

Ebböl a dokumentumból most kiemelek számodra egy példát.

Szótár füzetet régóta használunk a nyelvtanuláshoz. De az eredmény szempontjából nem mindegy, hogy hogyan tesszük ezt.

Ha csupán csak szavakat írunk bele, akkor nagyon nehéz lesz az egyes szavakat beazonosítani. Ha képeket is teszünk mellé, akkor sokkal hatékonyabb lesz a szavak megtanulása. De még hatékonyabb lesz a tanulási folyamat, ha a szavakat nem önmagukban (gyökértelen fa) jegyezzük be a szótár füzetünkbe, hanem azzal a szövegkörnyezettel együtt, ahogy rátaláltunk. Igy az agy sokkal könnyebben azonosítja az adott szót.

Tegyünk rá még egy lapáttal. A fentieknél már csak az hatékonyabb, ha nem is szótár füzetet használunk, hanem valamilyen elektronikus eszközt, ami szókártyákká varázsolja a szótárunkat és akár a mobil telefonunk segítségével naponta több alkalommal is átpörgethetjük új szavainkat.

 

És erre még rá lehet tenni egy lapáttal! Hogy hogyan? Regisztrálj egy ingyen órára és hamarosan megtudod.

A titok nyitja

A fenti filmek alapján meggyözödhetsz, hogy nem is olyan ördöngösség akár 20 nyelvet is elsajátítani. Ha rákeresel az Interneten, hogy hányan beszélnek 5-nél több nyelvet, meg fogsz döbbeni, hogy sok száz ezren. Tehát megállapítható, hogy az a képesség, hogy az ember sok nyelven képes beszélni, nem szuper képesség. Ez a film adta a szikrát, hogy utánajárjak a legapróbb részleteknek, összefoglaljam, rendszerezzem és végül megosszam Veled is ezeket az ismereteket.

 

Mi van a hátterében? Azaz mi a „titka” az idegen nyelv gyors elsajátításának?

A fenti videókon láthattuk, hogy az alig 16 éves srác milyen sok nyelven beszél. Egy-egy nyelvre tehát nem fordíthatott pár hónapnál többet. Ezek szerint valóban nem szükségesek a hosszú évek?

 

Akkor hogy lehet megfogalmazni a sikerhez vezetö utat?

Nos, a gyors, eredményes és „soha el ne feledd” nyelvtanulásnak a kulcsa nem más, mint a helyesen alkalmazott technikák, módszerek együttes használata, illetve a tanulásra, gyakorlásra fordított idö. A pontos részletekröl a személyes találkozáskor, az ingyenes óránk alkalmával megismerkedhetsz.

TE IS MEGTUDOD CSINÁLNI! TE IS KÉPES VAGY RÁ!

A 360 fok

Hogyan születik a beszédkészség?

A hagyományos nyelvkönyveket csak alapként használjuk. Segítségével elöre kijelölt, szisztematikus úton haladva járjuk körbe az életünk különbözö helyzeteit. Nem elégszünk meg a szövegek megértésével, a szavak aktív tudásával, hanem a helyzetek eljátszásával, a történetek elmesélésével, interaktív kérdés – felelek játékokkal élövé varázsoljuk az a ngol nyelvet. Számos anyanyelvi anyagot, filmet használunk, melyek változatosak, naprakészek és érdekesek.  Az angol tanulásba élményt csempészünk és ezzel állandó és folyamatos motivációt biztosítunk.  Állandó anyagaink közé tartoznak a Friends (Jó barátok) és Sex and the City sorozatok, David Letterman humoros müsorai, a CNN Student News naprakész híradásai, a TED érdekfeszítö elöadásai és spontán választott Youtube-on is elérhetö kisfilmek.

 

Túl a tantermen

Az oktatásnak nem ér véget a tanteremben!

Bármilyen jól hangzik, hogy egy tanteremben meg lehet tanulni angolul, az igazság az, hogy nem. Minden diákunkat arra ösztönzünk, hogy a tantermi „felkészítö tábor” mellett vessék bele magukat a valós élet valós kihívásaiba. Igyekszünk mindenkit arra ösztönözni (természetesen utat mutatva), hogy online beszélgetö partnert találjon magának vagy hogy személyesen találkozhasson Budapesten átmenetileg itt élö külföldiekkel (EXPACT) oldott körülmények között. Szorgalmazzuk, hogy évente 1-2 hetet anyanyelvü szállásadóknál töltsön el bentlakás formájában, ahol a házigazdák készségesen fejlesztik a nyelv tudást, és nem utolsó sorban arra ösztönzünk, hogy a megérdemelt nyaralás, telelés vagy egyéb külföldi út során bátran használd a már megszerzett tudásod.

"Tanáriank" közé tartozik többek között a Friends sorozat is

DIGITÁLIS KÖNYVTÁR

Több száz kötetes angol anyanyelvü digitális könyvtárunkban a könyveink 6 különbözö szinten vannak elkülönítve és rendszerezve, az eltérö tudás szinteknek megfelelöen. Ezek a rövid, de tartalmas és érdekfeszítö olvasmányok nem csak a szókincsedet segítik hatékonyan növelni, hanem a beszédkészségedet is. Miután elolvastál egy fejezetet, kiszótáraztad, megértetted, örömmel mesélheted el, számolhatsz be élö elbeszélés formájában, mely szinte a tudatodba égeti az újonnan tanult szavakat és kifejezéseket és a minden napi tudásod részévé válik.

Amennyire egyszerü, annyira csodálatos az eredmény.

A modern szótár

Ingyenes biztosítjuk számodra a világ egyik legelterjedtebb elektronikus szótár rendszerét, ahová az alap szókincset már nem kell neked felvinned, egyesével begépelned. Mi ezt a munkát helyetted megtettük és az így felszabaduló idödet is a szavak, kifejezések gyakorlására tudod fordítani.

Minden egyes lecke szavai, elkülönítve, rendszerezve megtalálható ebben a szótárban és a hagyományos szótár füzetes rendszerhez képest 5-10-szer gyorsabban fogod tudni memorizálni a szavakat és kifejezéseket.

"Tanáriank" közé tartozik többek között David Letterman is

Összkomfortos tanulás

Ingyenes biztosítjuk számodra a világ egyik legelterjedtebb elektronikus szótár rendszerét, ahová az alap szókincset már nem kell neked felvinned, egyesével begépelned. Mi ezt a munkát helyetted megtettük és az így felszabaduló idödet is a szavak, kifejezések gyakorlására tudod fordítani.

Minden egyes lecke szavai, elkülönítve, rendszerezve megtalálható ebben a szótárban és a hagyományos szótár füzetes rendszerhez képest 5-10-szer gyorsabban fogod tudni memorizálni a szavakat és kifejezéseket.

ELőNYEINK ÖSSZEGEZVE

Ami a nyelvi fejlödésedet segíti:

 •  Anyanyelvi tanárok
 •  Ingyenes digitális tankönyvek
 •  Ingyenes több száz kötetes Digitális könyvtár a szintednek megfelelöen
 •  Ingyenes online szótárt biztosítunk, elöre feltöltve közel 10.000 szóval.
 •  Ingyenes online szókincsfejlesztöt biztosítunk
 •  Ingyenes, több száz órányi, nyelv készséget fejlesztö anyanyelvi videó
 • Ingyenes több száz órányi, a köznyelvi angolt fejlesztö videók   (Friends, TED, David Latterman, Gordon Ramsey)
 • Ingyenes Szakmai kiegészítö anyagok széles skálája (pénzügy, marketing, építöipar, kereskedelem stb.)
 • türelmes és empatikus tanárok.  Megkapod az „együtt   tanulás” érzését.

 

Ami a jó hangulatodat segíti

 •  Környezet: belváros, jó parkolás, irodaház és klimatizált helyiség
 •  Kávé, tea, üdítök, szörpök
 •  Családias, kötetlen, laza hangulat

Mit tanítunk?

Általánosságban igaz, hogy köznyelvi angolt tanítunk. Ez adja az oktatás gerincét. Olyan köznyelvi angolt adunk, ami segít az általános kommunikációban. Olyan témaköröket veszünk, aminek garantáltan hasznát fogod venni. Mind ezen felül, ahogy az egyes szinteken haladsz felfelé, egyre színesebb kiegészítő anyagokat veszünk. Ezeknek az a célja, hogy angol nyelvű filmeket, film sorozatokat vagy a téged érdeklő Internetes vagy újság cikkeket könnyedén elolvasd (minimális szótár használattal).  A szintek előre haladtával egyrészt szélesednek a témakörök, másrészt szókincsedet tekintve egyre mélyülnek. Egyre komplexebben, az anyanyelvedhez hasonlóan leszel képes kifejezni magad, úgy hogy minden pillanatban érzed a belső nyelvi biztonságod.

 

Milyen szinteken tanulhatsz?

A kezdő szinttől egészen a felső szintig tanítunk, összesen 9 szinten.

 

Café English

0670 289 5337

1092 Budapest, Üllöi út 25 | City Corner irodaház

Jelentkezz most! 0670 289 5337

A Café English márka a Cromwell Global Media Kft tulajdona.

Minden jog fenntartva.  Design by TASNADI