Hogyan hozhatod ki legtöbbet az online órákból?

Azonline nyelvoktatás egyre népszerűbb, különösen az elmúlt években, amikor atávoktatás szerepe megnövekedett. A járványos időszakban szinte mindenkimegtapasztalhatta az online oktatást és az utazási nehézségek miatt egyreelfogadottabbá vált, azzal együtt, hogy a személyes angol oktatásnak még mindigvan a sajátos varázsa. Ahhoz, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozzák kiezekből az online angol órákból, fontos figyelembe venni néhány alapelvet éstechnikai követelményt. Itt van néhány javaslat, amit érdemes szemelőtt tartani.

  • Stabil internetkapcsolat: Az első és talán legfontosabb dolog     egy megbízható és gyors internetkapcsolat. Ha a kapcsolat szakadozik vagy     lassú, az zavarja a tanulási folyamatot és frusztrációt okozhat mind a tanárnak,     mind a diáknak. Itt van egy program,     amivel gyorsan ellenőrizheted a feltöltési és a letöltési sebességet.     Ezeknek a számoknak 10 felett kell lennie, hogy minden ideális legyen.
  • Fejhallgató: Egy jó minőségű fejhallgató használata     javasolt. A beépített mikrofonok és hangszórók gyakran nem adnak tiszta     hangzást, és a háttérzajok is zavaróak lehetnek. Továbbá könnyen visszhangozhat     a kapcsolat. Egy fejhallgató csökkenti a háttérzajokat és tisztább hangot     biztosít, ami az angol nyelvtanulás szempontjából elengedhetetlen.
  • Kamera: Bár a legtöbb laptopban és számítógépben     van beépített kamera, sajnos ezek gyenge minőségűek. Egy külső HD (1080) kamera     használata nagyságrendben javíthatja a képminőséget. Így a tanár     könnyebben észreveszi a diák arcának kifejezéseit, és jobban tud reagálni     azokra.
  • Megfelelő megvilágítás: A jó megvilágítás is fontos. Ha a     diákot nehezen látni vagy az arc árnyékban van, az megnehezíti a     kommunikációt. Egy egyszerű asztali lámpa vagy egy selfie ring light is     segíthet a megfelelő megvilágításban.
  • Nyugodt környezet: Olyan helyiséget válassz, ahol     minimálisra csökkenthetők a háttérzajok és a zavaró tényezők. Ha     lehetséges, az ajtó legyen zárva, és tájékoztasd a családtagokat vagy     lakótársakat az óráid időpontjairól, hogy tiszteletben tartsák a tanulási     időt. Ugyancsak óvatosan a házi kedvencekkel. Őket is az online óra     idejére érdemes egy másik helyiségbe terelni.
  • Ergonomikus elrendezés: Gondoskodj arról, hogy az asztalod     és a szék kényelmes legyen. Egy ergonomikus környezet csökkenti a fizikai     fájdalmat és segít a koncentrációban.
  • Digitális eszközök és alkalmazások: Ismerd meg azokat az eszközöket és     alkalmazásokat, amelyeket a tanárod vagy a nyelviskola használ. Gyakorolj     a használatukban, hogy az óra alatt ne legyenek technikai akadályok. Ilyen     például a MIRO fehér tábla     vagy a Quizlet     szókártya alkalmazása.
  • Alkalmazott eszköz: A legeredményesebben a LAPTOP-od     vagy asztali géped használhatod. Kevésbé érdemes tabletet és még kevésbé     érdemes telefont használni. Ha még is rá vagy kényszerülve, hogy telefont     vagy tabletet használj, akkor annyit érdemes megtenni, hogy a készülékedet     stabil felületre helyezed és nem a kezedben tartod. Továbbá ezekben az     esetekben is a fejhallgató használata kifejezetten ajánlott.

Összefoglalva, amegfelelő technikai körülmények és az előkészület segítenek abban, hogy adiákok a lehető legtöbbet hozzák ki az online angol órákból. A jó minőségűeszközök, a megfelelő környezet és a kényelmes elrendezés összességében javítjaaz oktatás minőségét és hatékonyságát.

További bejegyzések

Jelentkezz kötelezettségmentes ingyenes konzultációra!

  • kb. 20 perces konzultáció online vagy személyesen, hogy felmérjük az igényeidet és megfelelő javaslatot tudjunk adni.
  • Célok meghatározása
  • Ideális tanfolyam, optimális mátrix kiválasztása
  • Kérdések tisztázása
jelentkezés
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.